GSM velikog dometa

Mobilne veze pri obali

Long Range GSM nudi produženi domet GSM usluge kao alternativu satelitskim komunikacijama u blizini obale (do 80km). Omogućite vezu sa postojećim mobilnim telefonima uprkos udaljenosti repetitora.
Image

Sposobnost svakodnevnog prijema i korištenja brzih data GSM usluga, s bilo kojeg mjesta, predstavlja problem za pomorsku industriju, s ograničenjima dometa na moru. Satelitske komunikacije mogu se koristiti kada GSM signali postanu nestabilni ili se potpuno izgube, ali nude ograničene brzine prenosa podataka.

Long Range GSM je ugrađeni uređaj koji povećava domet i kvalitet GSM usluga na moru, uz dodatnu mogućnost prebacivanja na satelitsku vezu ako se ukaže potreba.

Posebno odabrane antene, u kombinaciji s posebnim dual-antena modulom, omogućavaju kupcima pristup odabranom provajderu usluga dok su na moru, a konfiguracija Bluetip antene pruža najbolju uslugu u najdaljem dometu.

Naše rješenje djeluje na svim globalnim frekvencijama GSM mobilne usluge, što znači da kupci nisu ograničeni na određenog provajdera mobilne mreže.

Long Range GSM ima mogućnost prebacivanja na druge dostupne mreže kao što su VSAT, Wi-Fi, Fleet BroadBand, Iridium OpenPort ili Thuraya Atlas IP, pružajući dodatnu elastičnost komunikacionoj sposobnosti na brodu.

Prebacivanje se može obaviti jednostavno pomoću kontrolne aplikacije kojoj se može pristupiti putem mobilnog uređaja, tableta ili računara.

Kvalitetne komponente Long Range GSM rješenja znače da je gubitak podataka svedena na najmanju moguću mjeru, a stabilna veza se održava i na povećanoj udaljenosti na moru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *