About

Arhiviraj.me centar

Nas distributivni i arhivski centar.

 + 382 20 231690
 arhivar@arhiviraj.me
 C822+9H
Podgorica, Montenegro

Raster Office

Velprodaja kancelarijskog materijala u centru Podgorice.

 + 382 20 231695
 vp@rasterdoo.com
 Vuka Karadžića 5
Podgorica, Montenegro

Raster

Maloprodaja  školskog i kancelarijskog materijala u centru Podgorice.

 + 382 20 620053
 prodaja@rasterdoo.com
 Oktobarske Revolucije 10
Podgorica, Montenegro


Filozofija rada i misija preduzeca

Tokom svog radnog vijeka, covjek provede jednu trecinu vremena u slobodnim aktivnostima, jednu trecinu spavajuci, a trecinu radeci. Radna sredina je zato veoma vazan ambijent koji izuzetno utice na kvalitet zivljenja. Misija Rastera je da svojim proizvodima i uslugama poveca kvalitet zivljenja svojih klijenata u onom segmentu zivota na koji moze da utice - na Zivot u Kancelariji.

Vrijeme koje tokom zivota covjek provodi radeci je vrijema kada se sve one najkvalitetnije osobine covjeka dovodu do svog fokusa. Ovo je vrijeme kada je covjek kreativan, kada je produktivan i kada moze da se dokaze. Ovo su momenti kada svoje sposobnosti covjek treba da istakne, a ne da bude zauzet sitnim problemima. Veliki broj ljudi gubi jako mnogo vremena na poslu ispunjavajuci sitne obaveze i zadatke cime se dan iscjepka na veliki broja malih cjelina, da bi na kraju, vremena za pravi posao ostalo jako malo. Osoba koja radi na poslu treba da bude strucnjak svog posla i da se ponosi znanjem i sposobnoscu koju posjeduje. To svako moze da bude, ako se koncentrise na svoj posao. Medjutim ako ta osoba, mora:

 • da se pita jesu li stigli obrazci naloga za uplatu,
 • da trazi gdje je ostavljen fotokopirni papir,
 • da pozajmljuje hemijsku od kolege,
 • da vadi i trese toner iz stampaca jer je blijed otisak,
 • da moli magacionera da odglavi heftalicu (jer se on razumije u to),
 • da nosi racunar na popravku kod sina sefa prodaje (jer se on razumije u to)
 • da cijeli dan stampa vizit karte na sluzbenom Canon-u
 • da kupuje Domestos u samoposluzi jer je cistacica bolesna,
 • da se isfleka mastilom "osvjezavajuci" roler stare racunske masine za koju vise nema potrosnog materijala,
 • da nosi flesku kod kolege jer se njegov stampac "zaglupio"
 • da objasnjava musteriji da broj koji je odstampan na vrhu faks stranice nije vise nas fax broj, ali se uputsvo izgubilo i niko nezna kako da ga promijeni...

... onda ta osoba nema vremena za svoj posao. Ovo su sve situcaije koje se mogu rijesiti jednim telefonskim pozivom, a Raster je tu da pomogne.

Istorijat

Raster je poceo sa radom 1993 godine kao knjizara i papirnica (prodaja kancelarijskog materijala. Knjizara na Trgu Bozane Vucinic (ili staro pogrebno kako su se Podgoricani orijentisali) je pocela sa radom u doba velike inflacije i ekonomske suse. Medjutim, zahvaljujuci dobroj snadbjevenosti, cijenama i kvalitetu robe -uvjek sa paznjom izabrane, knjizara je postala jedna od najposjecenijih u Podgorici. Vecina knjizara je bila u to doba jos uvijek u drzavnom vlasnistvu i njihovi direktori su bili sputani i novcano i izborom robe koju su mogli da plasiraju. Rasterova Knjizara 1 na "pogrebnom" je bila upravo ono sto je gradu trebalo. Vrlo brzo uslijedilo prosirenje na veleprodajni segment, a kasnije i na prodaju racunara, vaga i fiskalnih kasa. U poslijednje vrijeme smo poznati po snadbijevanju velikih organizacija kao sto su Telekom, Telenor, BBM, Societe Generale Montenegro, kao i specijalnoj stampi sa posebnim sigurnosnim elementima slicnim onim koji se nalaze na novcanicama.