EXPLORER Mobile Gateway i PRISM PTT +

EXPLORER Mobile Gateway u kombinaciji sa uslugom PRISM PTT+ je najinteligentnije dostupno push-to-talk rješenje. Sistem se integriše sa vašim postojećim radio uređajima, pa korisnik može da nastavi koristiti svoju dobro poznatu opremu. U pozadini, osiguravamo da se poruka isporučuje sigurno - bilo gdje.


PRISM PTT+


Kombinacija PRISM PTT+ omogućava umrežavanje postojećih VHF / UHF radio uređaja sa udaljenim lokacijama koristeći dostupne mobilne, satelitske ili druge IP veze.

Nije bitno da li organizacija koristi analogni LMR, P25, DMR, Tetra, NXDN ili bilo koji drugi format - potpuna interoperabilnost našeg rješenja olakšava širenje pokrivenosti i kapaciteta, i osigurava da je razuđena radna snaga / osoblje uvijek na mreži i u kontaktu.

Koristite vaše uredjaje

Omogućite korisnicima opreme da nastave bez nove obuke rad sa postojećim uredjajima.

Razni nosioci veze

Može se koristiti najpraktičnija veza u tom trenutku, bilo da je to: VHF, UHF, GSM, 3G, 4G, Inmarsat ili Iridium satelitska veza.

Razgovor izmedju službi

Korisnici različitih agencija / službi mogu u hodu stvoriti međuagencijske grupe za razgovor.

Image

Nadogradjuje vaše radio rješenje


Koristite PRISM PTT+ da nadogradite svoje postojeće radio rješenje za pouzdanu pokrivenost - bilo gdje. Protokol za glas je optimizovan za satelitsku vezu, kao i za vrlo loše uslove veze na ivici radio pokrivenosti.

Nadovezivanjem PRISM PTT+ sa vašim postojećim mobilnim radiom, održavate punu podršku za svoj trenutni VHF / UHF radio sistem, dok istovremeno PRISM PTT + proširuje domet tako da uključuje i vaše VHF / UHF uređaje izvan linije horizonta.

Vaš tim se može osloniti na radio stanice na koje su navikli, jer se sva integracija vrši ili daljinski u vozilu ili u centrali 'one-by-one'. Nema potrebe za skupnom integracijom; uzmite jedan po jedan radio i isprobajte prednosti vlastitim tempom i bez rizika od neuspjeha.

Image

Besprekorno prebacivanje


Najvažniji element komunikacije je osigurati da je linija stabilna i pouzdana. Naša PRISM tehnologija pruža mrežnu otpornost i omogućava trenutnu promjenu mrežnih veza, zavisno o tačnim uslovima veze.

Čak i usred prenosa, PRISM može neprimjetno zamijeniti nosioca veze bez ispuštanja ijedne riječi, pružajući vrhunsku stabilnost i pouzdanost u svakom prijenosu.

Ako ste nešto ipak propustili, pritisnite Replay i čućete poruku opet.

Image

Globalna pokrivenost izvan linije horizonta


Proširite svoje domet odmah koristeći pokrivenost najvećih provajdera usluga unutar zemaljske i satelitske komunikacije.

PRISM se oslanja na vezu preko Internet protokola (IP), što znači da sa samo dva komada opreme dobijate globalnu pokrivenost.

Integrišite svoj trenutni radio sistem u PRISM i ostvarite pokrivenost izvan linije horizonta sa svih svojih mobilnih / prenosnih radio uređaja.


Image

Mreža sa više nosioca


EXPLORER Mobile Gateway može istovremeno koristiti do tri različite mreže.

To može biti, na primjer, BGAN + LAN + 3G / 4G. Tada će Mobile Gateway odabrati najjeftiniju stabilnu vezu (na osnovu podešavanja prioriteta). Sve se mreže kontinuirano nadgledaju kako bi se uvijek izabrala najefikasnija ruta.

Mobile Gateway je mrežno agnostičan, a jedinstveni dizajn sistema omogućava trenutnu usklađenost s budućim mrežama (poput 5G). Samo odaberite svog omiljenog lokalnog provajdera usluga.


Image

Podaci u stvarnom vremenu


Zbog napredne IP povezanosti koja se koristi u PRISM PTT+ , korisnik može lako i sigurno prenijeti podatke s terena.

Pokrenite svoju kompaniju i kritične poslovne aplikacije preko PRISM-a, nazag na vaše servere, u realnom vremenu i bez prekida. Koristite ovu funkciju za distribuciju kritičnih informacija poput opisa poslova, slika, teksta itd. Iz sjedišta korisniku, bez obzira na udaljenost korisnika.

Možete dodati Wi-Fi u svoja vozila i definisati da li dopuštate određenim aplikacijama putanju preko satelita, zemaljske ili LAN mreže. Dobrodošli u svijet povezivanja!

Image

Sigurna komunikacija


Sva komunikacija između EXPLORER Mobile Gateway-a i PRISM PTT+ sistema je šifrirana AES256 CTR enkripcijom kako bi se osigurala bezbjedna komunikacija u svakom trenutku.

Izgubljeni Mobile Gateway administrator može daljinski opozvati sa servera. Mobile Gateway je takođe opremljen hardverskim sigurnosnim čipom kako bi se osiguralo jedinstveno i sigurno prijavljivanje Mobile Gateway-a u mrežu. Ovo štiti vašu komunikaciju.

Image

Cobham 24/7


Uz pretplatu na PRISM PTT + uslugu koju pruža Cobham SATCOM, naši će partneri imati puni pristup PRISM PTT + usluzi bez pokretanja vlastitog servera.

Usluga Cobham pokrivena je 24/7 podrškom kako bi se našim specijalizovanim PTT partnerima osigurala prvoklasna usluga.* 

* Provjerite dostupnost u Vašoj zemlji.

Image

Saradnja u grupama


Korisnici različitih službi / agencija mogu u hodu stvoriti međuagencijske grupe za razgovor, omogućavajući unakrsnu komunikaciju između svojih PRISM PTT + povezanih uređaja.

Na taj način, različite agencije koje rade na istoj misiji mogu odmah komunicirati direktno od vozila do vozila, a takođe korordinisati misije i između svojih centrala / sjedišta.

Image

Sertifikovan hardver


Naš hardver je proizveden u proizvodnom pogonu prema ISO 9001 standardu i pridržava se više propisa o zaštiti okoline (WEEE, RoHS i REACH).

Takođe je i sertifikovan i ocijenjen kako bi pokazao usklađenost sa CE kroz bilo koje primjenjive direktive. To svjedoči o dokazanom premijum kvalitetu.

Povećanje povezanosti


U svijetu povećanje povezanosti, sve više očekujemo od svakodnevne opreme. Zajedno sa povećanim zahtjevima za povezanošću, korisnici traže i nivo informacija od njihovih ključnih alatki.

Javna preduzeća

PRISM PTT + rješenje daje potpuno novi nivo operativne efikasnosti i sigurnosti komunalnih usluga (plin, voda, električna energija, transport i telekomunikacije).

Sigurnost radnika i kontinuitet rada javnih usluga

Južnoamerička kompanija odgovorna za distribuciju električne energije na više od 100.000 km distributivnih vodova i koncesijsko područje od 120.000 kvadratnih kilometara uspjela je prevladati probleme radio komunikacije koji su često ometali njene inženjere na terenu. Troškovi instaliranja više VHF repetitora za rješavanje ove dileme bili su preveliki, pa PRISM PTT + rješenje pruža ekonomično i pouzdano sredstvo koje omogućava inženjerima da ostanu u kontaktu s dispečerskim centrom kada rade u bivšim područjima 'bijele mrlje'.

Pored toga, kompanija zadužena za poboljšanje brazilske željezničke infrastrukture uspješno koristi ovaj sistem. Tamo gdje su prije nepouzdane i nepostojeće komunikacije ometale aktivnosti firme, PRISM PTT + omogućava sada radnicima na terenu da u stvarnom vremenu komuniciraju s kontrolnim centrom, čak i iz ruralnih područja, što dovodi do sigurnijih, efikasnijih i isplativijeg poslovanja.

Studija slučaja (pdf)

Bezbjednost

Dodatni ili rezervni komunikacioni sistem za one koji brzo reagiraju. Sistem kod reagovanja nakon prirodnih katastrofa.

Sigurnost za one koji brzo reaguju

PRISM PTT+ je posebno pokazao vrijednost za službe javne sigurnosti (osobe koje reagiraju u hitnim slučajevima, tj. medicinske, vatrogasne i policijske jedinice), gdje su real-time podaci kritični za uspjeh misije.

Hitna pomoć Queenslanda na sjeveroistoku Australije primijenila je rješenje kako bi osigurala komunikaciju između lokalnih regija hitne pomoći na ogromnom području koje obuhvaća više od 600.000 kvadratnih kilometara (veličina Francuske). Poboljšanje pružanja usluga za pacijente, osoblje i operativne centre bilo je trenutno, a nepokrivene tačke su sada prošlost.

Studija slučaja (pdf)

Budžetski efikasno rješenje

Zamislite rješenje koje može proširiti vašu postojeću radio mrežu, i time smanjiti vaše operativne troškove, a da vas ne košta bogatstvo za implementaciju. Rješenje koje ne zahtijeva novu obuku za vaše zaposlenike, ali izgleda i osjeća se isto kao što su navikli.

Šta je PRISM PTT +

Zaboravite rupe u pokrivenosti

Kada trebate uputiti za misiju kritične, i često, pozive od životne važnosti, poslati i primiti važne podatke, rupe u pokrivenosti su neprihvatljive. Potrebno vam je sigurno rješenje koje garantuje povezivanje u realnom vremenu u svim uslovima - bez obzira gdje se nalazite.

Bez potrebe za novom infrastrukturom uz isporuku po principu ključ u ruke,  PRISM PTT+ je robusno rješenje koje je efektivno i jednostavno za upotrebu. Cobham SATCOM uklanja rupe u pokrivenosti integrisanjem različitih nosioca veze sa postojećim radio mrežama, čak i složenim digitalnim mrežama poput P.25.

Iskorištavajući snagu Cobham SATCOM-ove inovativne tehnologije PRISM (Private Routing & Intelligent System Management), PRISM PTT+ maksimizuje upotrebu propusnosti, proširuje pokrivenost i smanjuje troškove infrastrukture, a cijelo vrijeme poboljšavajući toleranciju na greške i sigurnost.

Proširite mrežu prema potrebama

Možete odmah proširiti pokrivenost dodavanjem najvećih provajdera usluga u okviru mobilnih mreža (2G / 3G / LTE) i satelitskih mreža (Inmarsat, Iridium, ViaSat) u vašu vlastitu radio infrastrukturu, bez ugrožavanja sigurnosti.

FAQ

LMR / PMR podrška

Dobrodošli u budućnost LMR / PMR; gdje su glas i podaci integrisani u isti hardver, koristeći Radio-over-IP (RoIP) s mogućnošću uključivanja vašeg postojećeg dvosmjernog rješenja za radio komunikaciju.

Kontaktirajte nas

Nađimo zajedno, najbolje rješenje za vas.

Email us

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *