Inmarsat satelitski servisi

Inmarsat je provajder sa najdužom istorijom i iskustvom u satelitskim komunikacijama. Njihovim se uslugama pristupa putem različitih uređaja, od ručnih satelitskih telefona i fiksnih instalacija na udaljenim lokacijama, do brodskih, voznih i mobilnih terminala, nudeći opcije različitih performansi, shodno vašim operativnim potrebama.


Usluge povezivanja


Višestruko nagrađivane Inmarsat komunikacijske usluge omogućavaju povezani svijet. Raster grupa pruža usluge Global Xpress, BGAN, IsatData Pro i IsatPhone 2 , donoseći vitalnu povezanost organizacijama gdje god da djeluju.

Global Xpress

Global Xpress je prva super-brza mobilna širokopojasna (Ka-band) satelitska mreža koja neprimjetno zahvata svijet.

BGAN

Širokopojasna globalna mreža (BGAN) je satelitska mreža sa telefonijom. Terminali povezuju prijenosni računar sa širokopojasnim internetom bilo gdje, a posebno je našla upotrebu na moru.

Inmarsat IsatPhone 2

Ovo je izdržljiv telefon za teške uslove. Robusni uređaj je pravljen za rad u svim uslovima, od pustinjske vreline preko monsunskih kiša do ledenih oluja.

L-band pokrivenost


Ovo je prva generacija satelita koja koristi tehnologiju usmjeravanja, lansiranih između aprila 1996. i februara 1998. Sateliti se nalaze u geostacionarnoj orbiti, pružajući globalnu, pouzdanu povezanost. U pitanju su 3 satelita Inmarsat-4 (I-4) i satelita Alphasat. Mreža je namjenski projektovana za mobilnost - Inmarsat L-pojas pruža kontinuiranu, dosljednu povezanost s platformama u pokretu na kopnu ili na moru.
BGAN world coverage map

Globalna mapa pokrivenosti

Inmarsat sateliti pokrivaju skoro cijelu planetu. Ako izuzmemo polarne kape, BGAN omogućava neprekidnu komunikaciju u ogromnom prostoru bez transfera na susjedni satelit.

Pozovite nas

Nađimo zajedno, najbolje rješenje za vas.

Email us